Jordmor Aina Wendelborg

Om Jordmor Aina

Hei! Jeg er Aina, jordmor og mor til tre voksne «barn».Min lidenskap er livets start, det viktigste og vakreste jeg vet. Jeg ønsker å inspirere andre til å komme i kontakt med sin naturlige glede og styrke i forbindelse med fødsel ved å dele av min erfaring og kunnskap som jordmor.

Min bakgrunn

På begynnelsen av 90-tallet fullførte jeg jordmorutdannelsen med to små tassende rundt bena i krevende eksamenstider. Jeg begynte som de fleste i min situasjon i fødeavdeling på sykehus og videre som kommunejordmor, men det var hjemmefødseler som virkelig fikk meg til å åpne øynene for den imponerende styrken vi kvinner har tilgjengelig. Det ble derfor naturlig for meg å starte opp som privatpraktiserende jordmor, med fokus på hjemmefødsel og svangerskapskurs.

Min trang til å formidle det naturlige aspektet rundt fødsel fikk også utløp som foreleser for jordmorstudentene ved Høgskolen i Vestfold. Parallelt har jeg tatt sertifisering som coach og qi gong instruktør og har stor glede av disse verktøyene både privat og profesjonelt.

For tiden er jeg ansatt som jordmor i Helse Sør Øst, med base på Rjukan. Jeg pendler i en slags «nord-sjø-turnus» mellom jobb og hjemstedet mitt som for tiden er i Drammen. Jeg er i gang med å utvikle nettbaserte kurs for fødselsinteresserte som etter planen skal lanseres i starten av 2017. Det blir veldig spennende og jeg gleder meg til å formidle på en helt ny plattform!

Jordmor Aina Wendelborg

Min filosofi

Alt som skal til er to celler og et mirakel. Og vipps, så er det et nytt menneske. Det er mer enn nok til at jeg undrer meg og gjør meg ganske ydmyk for naturen og den intelligensen som står bak. Jeg vet at fødselen kan bli det største kicket og den mest ultimate opplevelse du kan komme til å erfare i livet. DEN opplevelsen som kan nå dypest inn til et sted i deg hvor ord blir overflødige.

Jeg har ingen oppskrift på fødsel, heller ikke på din drømmefødsel.

Men jeg vet mye om temaet, mest av alt fordi jeg er kvinne, har født selv og reflektert mye underveis. Og selvfølgelig også fordi dette er faget jeg har lang og verdifull kompetanse i. Jeg er heldig som har fått være med utallige kvinner  i deres fødsler og erfart den utrolige feminine styrken og kvinnens naturlige iboende evne til å føde barn, gang etter gang. Disse erfaringene kan du dra nytte av.

Jeg vet at potensialet for å oppleve dette som det vakreste av alt man kan oppleve er der tilgjengelig. Jeg brenner for at flest mulig skal sitte igjen med akkurat det i ettertid.

Dette er barnets første møte med livet og dermed et sårbart og verdifullt øyeblikk ulikt alt annet.

Jeg vet også at mulighetene for å skape din beste fødselsopplevelse og drømmefødsel er større om du går inn for det, enn om du velger å la tilfeldighetene råde. Dersom du fortsatt henger med, så følg med på siden min og ta gjerne kontakt om så bare for en prat.

Følg meg gjerne på Facebook for oppdateringer om mine kurs og personlig veiledning. Ta også kontakt om du har spørsmål, forespørseler og annet. Jeg vil gjerne høre hva du lurer på rundt temaene svangerskap, fødsel, barsel og alt hva dette innebærer.

Aina