Om Aina | Jordmor Aina Wendelborg
Jordmor Aina Wendelborg guider og inspirerer kvinner som ønsker naturlig fødsel.
Jordmor, fødsel, gravid, fødselskurs, svangerskapskurs
354
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-354,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Min bakgrunn

På begynnelsen av 90-tallet fullførte jeg jordmorutdannelsen med to små tassende rundt bena i krevende eksamenstider. Jeg begynte som de fleste i min situasjon i fødeavdeling på sykehus og videre som kommunejordmor, men det var hjemmefødseler som virkelig fikk meg til å åpne øynene for den imponerende styrken vi kvinner har tilgjengelig. Det ble derfor naturlig for meg å starte opp som privatpraktiserende jordmor, med fokus på hjemmefødsel og svangerskapskurs.

 

Min trang til å formidle det naturlige aspektet rundt fødsel fikk også utløp som foreleser for jordmorstudentene ved Høgskolen i Vestfold. Parallelt har jeg tatt sertifisering som coach og qi gong instruktør og har stor glede av disse verktøyene både privat og profesjonelt.

 

For tiden er jeg ansatt som jordmor i Helse Sør Øst, med base på Rjukan. Jeg pendler i en slags «nord-sjø-turnus» mellom jobb og hjemme i Drammen. Jeg er i gang med å utvikle nettbaserte kurs for gravide, som etter planen skal lanseres i starten av 2018. Det blir veldig spennende og jeg gleder meg til å formidle på en helt ny plattform!

Portrett av Jordmor Aina Wendelborg

Min filosofi

Alt som skal til er to celler og et mirakel. Og vipps, så er det et nytt menneske. Det er mer enn nok til at jeg undrer meg og gjør meg ydmyk for naturen og den intelligensen som står bak. Jeg vet at fødselen kan bli det største kicket og den mest ultimate opplevelse du kan komme til å erfare i livet. Den opplevelsen som kan nå dypest inn til et sted i deg hvor ord blir overflødige.

 

Det finnes ingen oppskrift på fødsel, heller ikke din drømmefødsel. Likevel vet jeg mye om temaet fordi jeg er kvinne, har født selv og reflektert mye rundt dette, men også fordi jeg har lang og verdifull kompetanse i faget som jordmor.

 

Jeg er heldig som har fått være med utallige kvinner i deres fødsler og fått erfare den utrolige feminine styrke og naturlige iboende evne til å føde barn, gang etter gang. Disse erfaringene kan du dra nytte av.

Potensialet for å oppleve fødselen som det vakreste av alt man kan oppleve er der, og jeg brenner for at flest mulig skal sitte igjen med akkurat det i ettertid. Fødselen er også barnets første møte med livet og dermed et sårbart og verdifullt øyeblikk ulikt alt annet.

 

Jeg vet også at mulighetene for å skape din beste fødselsopplevelse og drømmefødsel er større om du går inn for det, enn om du velger å la tilfeldighetene råde. Som jordmor vil jeg guide og inspirere kvinner som ønsker naturlig fødsel.

 

Følg meg gjerne på Facebook for informasjon, inspirasjon, oppdateringer om mine kurs og personlig veiledning. Ta også gjerne kontakt om du har spørsmål eller forespørsler til meg. Jeg vil gjerne høre hva du lurer på rundt temaene svangerskap, fødsel, barsel og alt hva dette innebærer.