FØDSELSKURS I TIDEN | Jordmor Aina Wendelborg
Jordmor Aina Wendelborg guider og inspirerer kvinner som ønsker naturlig fødsel.
Jordmor, fødsel, gravid, fødselskurs, svangerskapskurs
276
post-template-default,single,single-post,postid-276,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

FØDSELSKURS I TIDEN

Fødselskurs for alle - Jordmor Aina Wendelborg

FØDSELSKURS I TIDEN

Tid er relativt. Men jeg synes nok som de fleste, at tiden går veldig fort. Vi runder uker og måneder, sommer og vinter i godt driv. Vi fyller dagene til randen og kaller det tidsklemma. Og i tillegg for deg som er gravid, har svangerskapet sin egen tidsramme.

Fødsel kan virke fjernt veldig lenge, men en dag er det brått veldig nært i tid. Det er rart det der! For de fleste er terminen en milepæl som man ikke når fordi man føder før tiden, mens andre opplever de dagene etter termindatoen utrolig langsomme. Det er en opplevelse av tid uten sidestykke. Midt opp i det hele, kan det være godt å være forberedt på det som skal skje. Det er en tid for alt. Og om ikke annet, lande bekymringer, usikkerhet, nysgjerrighet, eller bare være sammen med andre som er i samme båt og skravle om alt det man gjerne holder tilbake i det “normale” sosiale livet.

Hvorfor fødselskurs?

Jeg har vært jordmor en stund og jeg husker at Google danket ut de tradisjonelle fødselskursene til tross for hjemmebakte kringler og gode jordmorhistorier. Kurs var med ett litt gammeldags. Og sant nok. Noen kurs hadde uten tvil gått ut på dato.

Så hva er annerledes nå?

Min erfaring er at de fleste er veldig oppdaterte på svangerskapet. Fødsel er noe annet. Det er da heller ikke like enkelt å lese seg opp på noe som har så mange muligheter ved seg, som en fødsel fra A-Å. Det er her jordmor kan komme med innspill fra en gitt situasjon. Guide deg med tanke på hva som er mulig i det systemet av retningslinjer som gjelder, hvordan kroppen jobber best, hva som gavner babyen underveis og masse mer.

Egentlig trenger du ikke å vite i detaljer hva du skal gjøre, om du bare har nok tillit til dine egne iboende «føde-skills” og vet hva du kan bidra med i forhold til det. Men tro på fødsel krever kunnskap om hva som funker best. De fleste av oss er i tillegg vokst opp med at fødsel er risikofylt og meningsløst smertefullt.

Når vi vet hvor viktig det er å unngå stress i denne fasen, ja da sier det seg selv. Og de fleste ønsker jo en trygg og lettest mulig fødsel.

Fødselskurs – din viktigste investering  

Det er ingen hemmelighet at min store lidenskap er å snakke med gravide, veilede og inspirere! Derfor er fødselskurs et av mine store satsningsområder. Jeg har i tillegg til nettkurs, satset på lokale kurs i Drammen, hvor jeg bor. I tillegg kurser jeg der det måtte være interesse, om det så er en flyreise unna.

Jeg holder kurs for deg som vil investere i den viktigste opplevelsen i livet og som er spesielt tiltrukket av naturlig fødsel.

Det slår meg stadig hvor ulike vi mennesker er, og jeg ønsker å veilede både de som har tanker rundt dette med naturlig fødsel, men også gravide som kjenner på stresset, ikke vet hva de går til, er engstelige, men likevel ønsker å være forberedt. Det finnes ingen fasit på en «perfekt» fødsel, men med støtte og noen verktøy underveis er jeg overbevist om at du vil kunne føle deg mye tryggere i situasjonen og som en konsekvens, få oppleve noe ubeskrivelig vakkert.

Jeg var selv usikker før min første fødsel. Husker godt at jeg traff en jordmor som underviste på sykepleiestudiet, og som rakk å så noen gode frø før det var for sent. Det var i alle fall nok til at jeg fikk tro på at jeg kunne komme til å klare fødselen uten den morfinsprøyta de fleste fikk på den tiden. Som dopet ned både mammaen og babyen. Det hadde jeg sett konsekvensen av som student på fødeavdelingen og var erklært motstander.

Likevel, det var det ikke nok med en liten samtale i gangene på sykepleieskolen for uerfarne og engstelige meg. I ettertid ville jeg gitt alt for å fått mer av det som kunne fjernet noe av frykten. Det eneste jeg ønsket den gangen var jo at jeg og babyen skulle komme oss helskinnet gjennom det, men jeg tvilte på hvordan jeg skulle greie det. Jeg var rett og slett ganske redd, som de fleste andre, etter mange skremselshistorier. Tre fødsler senere, en jordmorutdanning og mange års erfaring med å ta i mot babyer har gitt meg et grunnlag som gjør at jeg har muligheten til å gi andre kvinner den tryggheten jeg selv søkte som gravid.

Dette er et kurs for deg som er gravid, som stadig oftere tenker på fødselen uavhengig av om du ønsker å føde på sykehus eller hjemme, er førstegangsfødende eller ønsker en ny sjanse. Et fødselskurs for deg som er tiltrukket av naturlig og myk fødsel, men vil ha mulighetene åpne og setter tryggheten først.

Kurstemaer

På kurset vil vi ta opp temaer som er viktige og gjør det lettere å håndtere rier og hengi seg til opplevelsen. Dette er kort oppsummert hva vi går igjennom denne kvelden:

  • Fødsel – skrekkblandet fryd.
  • Naturlig fødsel kontra medisinsk ledet fødsel.
  • Muligheter og valg.
  • Innstilling, forventninger og ønsker.
  • Siste tiden som gravid rett før fødsel.
  • Fødselens start – hvordan og hva gjør du/dere?
  • Fødselens faser – hva skjer,  pust, tyngdekraft, bevegelse, fødestillinger, partnerens rolle mm.
  • Hvordan takle fødselssmerte. Lykkehormonet og naturlig lindring.
  • Første minuttene med baby.
  • Barsel – være forberedt.

For meg er fødsel noe av det største jeg har opplevd som kvinne, selv om opplevelsene er veldig ulike og krevde meg til ytterpunktet på ulikt vis. Jeg ville aldri unnvært dette for alt i verden. Jeg unner alle å få den fødselen de har mulighet for innenfor sine ønsker og behov og er først og fremst er opptatt av, at alle fødsler skal bli så gode som mulig.

Du kan påvirke det ved å være godt forberedt og derfra ha et åpent sinn. Jeg guider veldig gjerne om du og kjæresten vil være godt forberedt på den aller beste måten og før tiden er inne for det fineste og viktigste av alt.

Sees på kurs da?  

Se mer om kurset, priser og påmelding!

No Comments

Post A Comment